Falkenbergs konstskola - distansutbildning
#caption1

#caption2

#caption3

#caption4

 

Vi tar emot ansökningar löpande!

2016-07-11 13:26:50

Ansök snarast och försäkra dig om en plats till läsåret 2016/17. Läsåret pågår mellan den 22/8-2016 t.o.m. 26/5-2017.

Våra heltidsutbildningar är CSN berättigande och står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Du kan ansöka digitalt på webplats: fine-art.education 

Du kan också skicka din ansökan till vår e-postadress: ansokan@falkenbergskonstskola.se

Vi behöver

  • gymnasiebetyg
  • personuppgifter
  • personligt brev
  • 5-8 arbetsprover

Du fotograferar dina arbeten (teckning, måleri, skulptur, installation m.m) och skickar dem som jpg eller pdf filer till oss. Vill du ansöka med videoarbeten så bifogar du länkar till vimeo eller youtube. Det är inget krav men vi rekommenderar att du inkluderar en eller ett par teckningar i dina arbetsprover.

Dina personuppgifter med namn, adress, telefon, e-post och personnummer kan du skriva i ett textdokument. I det personliga brevet får du gärna berätta om din bakgrund och varför du vill studera konst. 

Vårt andra år, KG II, riktar sig till dig som vill söka högre utbildning eller fördjupa och utveckla ditt konstnärskap. Vårt första år, KG I, kan du ansöka till utan förkunskaper. Till KG II kan du ansöka om du har förkunskaper genom egenstudier eller tidigare konstutbildning. 

Juni månadsbilder

2016-06-01 09:51:55

 

Den stora variation av platser där skolan är aktiv gestaltas varje månad i nya bilder där skolans logotyp återfinns. Denna månad är vi på Södermalm där skolan har sin postadress. 

Galleri Falkenbergs konstskola öppnar 27/5!

2016-05-25 16:49:14

Klicka här för att gå direkt till galleriet.

Av sammanlagt 21 studerande i KG I och KG II har vi satt samman årets utställning där varje studerande visar fyra arbeten.

Porträtt, landskap, undersökningar av färg och form, fantasier, hemliga drömmar eller mardrömmar har materialiserats i måleri, teckning, film, digitala tekniker och  i en mängd andra former  - en stor bredd ryms bland årets utställare. Välkomna att klicka er in i de digitala utställningsrummen. 

Vill du bli konstnär, eller arbeta med annan kreativ inriktning i framtiden?

Att studera konstnärliga grunder på en eftergymnasial konstskola är då en bra början. Det är en bra grund att stå på inför vidare studier på konst och designhögskola och är användbart inom en mängd olika områden. Våra ettåriga utbildningar är högskoleföreberedande och är även en bra förberedelse för självständigt konstnärskap. Vi har 12 platser per heltidsutbildning.

Falkenberg konstskola ger dig möjlighet till studier var i världen du än befinner dig. Vi är en skola utan fysiska och geografiska begränsningar. Skolan finns tillgänglig via internet och vi har över 15 års erfarenhet av distansutbildning.

Vår mening är att varje individ, oavsett omständigheter, ska kunna ges möjligheten att utveckla sina egna konstnärliga färdigheter. Vi erbjuder förutsättningarna för detta. Vår distansutbildning rymmer studerande med olika erfarenheter från vitt skilda platser. Både storstad och glesbygd finns representerade och bidrar till att ge skolan dess föränderliga och unika sammansättning. Kommunikationen sker till största delen på en utbildningsplattform via internet. 

Hos oss blir du inte införlivad i en förutbestämd skolmiljö utan förutsättningarna skiljer sig från individ till individ, då alla arbetar utifrån sin egna högst personliga verklighet. Ateljé eller arbetshörna inrättar var och en efter sina förutsättningar. Den konstnärliga arbetsprocessen är den gemensamma nämnaren samt intresset för konst, både i utövning och i samtal. Som studerande på distans finns på så sätt alla möjligheter att utveckla sin särart. 

SENASTE BLOGGPOSTER
2016-05-31 09:29:23 |  Moving Art Project
2016-05-30 11:05:56 |  Studerande i KG I ställer ut
2016-05-29 10:11:39 |  Vernissage i Solna
2016-05-18 08:58:56 |  Vårutställning
2016-05-01 10:31:52 |  Gästlärarbesök i KG I
SENAST UPPLADDAD BILD
DELA

Add to Facebook Twitter this! Bookmark w delicious Add to Stumbleupon